sábado, 27 de junio de 2009

El Bassegoda en BTT


El Bassegoda és un cim de l'Alta Garrotxa molt característic per la seva part final de roca calcària.

Ja feia temps que el tenia a la llista de deures per fer. Com que finalment decideixo no anar a Pineda a fer la duatló, aprofito el cap de setmana per pujar-lo amb la BTT.

Dels varis recorreguts que hi per arribar-hi, en trio un que passa pel Forat del Treu, una mena de collada en una zona amb molta vegetació. Pensava que seria tot per pista, però resulta que aquest tram és un corriol molt pedregós i embardissat, fent això que la ruta sigui una mica més difícil i llarga del previst inicialment.

La sortida és des de Sadernes, on ja he estat infinitat de cops, ja sigui per pujar a Sant Aniol o anar a escalar a algun dels múltiples sectors que hi ha. Hi arribo d'hora, començant a pedalar cap a 3/4 de 7 enfilant cap al poble de Guitarriu, primer per pista asfalta i després per terra, amb un fort pendent molt sostingut.

Passo per l'ermita de Sant Andreu de Guitarriu abans d'arribar al coll de Faja, on podia haver seguit per pista fins al poble de Bassegoda per evitar fer el corriol, però com que no tenia ni idea del que m'esperava vaig seguir el track.


A partir del coll la pista és molt més dolenta, i al cap de poc ja comença el corriol del Forat del Treu que faig íntegrament a peu. La veritat és que l'entorn és preciós, però les bardisses que trobes baixant t'espatllen una mica l'encant.

El corriol acaba en una pista que mena fins a una altre collada, on em trobo dos bikers que fan la TransPirenaica. Estan descansant de la pujada ja que porten unes alforges ben carregades. Segueixo per on ells han pujat i començo el tram de pista que arriba fins al pla de la Bateria. De nou fortes pujades que obliguen a anar amb el plat petit.


En arribar al pla faig unes fotos i intento seguir cap amunt amb la bici.
Ràpidament m'adono que pujar amb la bici és d'autèntics massoques, així que l'amago pel bosc i faig la ultima pujada a peu, anant mooooolt més ràpid!!!!

La última part es tracta d'una grimpadeta equipada amb cadenes i grapes, que no te cap dificultat a no ser que vagis amb sabates de BTT tipus SIDI amb la sola de plàstic. Rellisquen que dona gust amb la roca, així que cal anar al tanto de no anar barranc avall.


Passat aquest tram arribo al cim, on puc gaudir d'unes vistes realment impressionants, aprofitant per menjar una mica per recuperar.


A partir d'aquí, gairebé tot baixada ràpida cap a Sadernes, que comparat amb la pujada és fa volant. Cal vigilar amb els excursionistes i escaladors que van pel camí, i de no sortir-se'n ja que les caigudes a la riera són espectaculars.

Com que anava sol no vaig entretenir-me, però a l'arribada es pot fer un bon esmorzar o dinar al restaurant de Sadernes.

Distància: 29.18 km
Desnivell positiu acumulat: 1360 m
IBP: 125

Ruta:


Perfil:

No hay comentarios: