lunes, 20 de julio de 2009

12 Hores de BTT a Salt

12 hores seguides sobre la bici, la majoria d'elles de nit, recorregut exigent pel Sant Grau...
Aquests són els ingredients que formen les 12 Hores de BTT de Salt, una cursa peculiar, sense cap de semblant per aquí a prop.

Ja m'hi vaig fixar l'any passat, però com que tenia altres coses a fer no hi vaig anar. Aquest any ens hi hem apuntat amb en Francesc i aquí us en relato la nostra experiència:

Vàrem arribar a la zona de boxes i sortida (a la Coma-Cros, zona de les Guixeres) cap a les 6 de la tarda. Era molt aviat però així vam tenir temps de revisar tot el material i veure com s'instal·laven la resta d'equips. Fotos del nostre box:


Hi havia molt d'espai per a cada equip, serveis, dutxes, zona per menjar, etc. La veritat es que no hi havia gaire participació, però tota la cursa estava molt ben organitzada per la gent del BTT Salt.

Comentar que l'Archer ens fa fer d'assistència les primeres hores de la nit, i que al nostre box se'ns va ajuntar un biker solitari, en Claudi, que venia de Barcelona.
El material que dúiem us el podeu imaginar: líquid isotònic i barretes energètiques a dojo, algun entrepà, eines, sac de dormir, roba d'abric i uns bons llums (si us interessa saber quins són: http://enmarxa.blogspot.com/2008/12/roadbook-gavarres-2006.html).

A les 20 hores es va donar la sortida i vam començar a tot trap, ja que el primer tram era tot planer per Salt i el carril bici fins a la Pilastra, on ens van muntar una espectacular passarel·la per poder travessar el Ter:


Un cop passat enfilem cap al Sant Grau, fent un tram primer asfaltat que després ja es converteix en pista. Aquesta primera pujada es feia força be, sobretot les primeres voltes. Un cop a dalt s'enllaçava amb el corriol que ens duia fins a la font que hi ha prop de Can Virovella (no se com es diu...). Tot seguit començava "la pujada", la primera part per corriol i al final per pista, amb les típiques rampotes matxacones del Sant Grau. A dalt de tot hi havia l'avituallament, que a part de teca i beguda, et donaven molts ànims i t'entretenien una mica metre et recuperaves.

Foto nocturna arribant a l'avituallament:


Sembla que no faci pujada, jajajaja...

A partir d'aquí baixada trialera, on havies d'anar al tanto de no enganxar cap sot, tot i que com sempre, n'hi ha que ho baixaven com si es tractés d'asfalt.

En Francesc en plena acció:


Jo, amb en Claudi trepitjant-me els talons:


En acabar la pista, enllacem amb un seguit de corriols pel mig de bosc, molt ciclables però que a la nit amb el cansament es feien mes difícils:


Acabats els corriols, última pujada traicionera que et deixava "a caldo" abans de tornar a baixar per la pista trialera que surt a la font d'en Coromines. A partir d'aquí tornada cap al carril bici i cap a la zona de boxes.

I apa, a donar voltes i voltes....

La primera va ser de dia, després ja es va anar fent fosc i a partir de la tercera negre nit total.
Jo vaig aguantar 5 voltes, fins que em va venir un atac de són, fent un total de 105 km amb 1750 m de desnivell positiu acumulat.
En Francesc va fer una volta més, ja que anava a un ritme més viu que jo.

Els primers classificats uns autèntics màquines, fent el guanyador un total de 10 voltes. Realment impressionant.

A partir de les 10 hi havia botifarra per sopar, que realment s'agraïa després de l'esforç.

Concloent, ens ho vam passar molt be per ser la primera vegada que ho fem. A la pròxima hi volem anar amb algo d'entrenament, a veure si podem fer les 12 hores non-stop, i veure sortir el sol damunt la BTT!

Dades del circuit

Distància: 21 km
Desnivell positiu acumulat: 350 m

Ruta:


Perfil:

No hay comentarios: