viernes, 2 de enero de 2009

Total Immersion


Ara que torno a la piscina m'estic tornant a llegir el llibre Inmersión Total, escrit per l'entrenador de natació Terry Laughlin.

En ell s'explica el mètode que ha desenvolupat durant anys per a nedar amb menys esforç, centrant-se principalment en ensenyar a col·locar bé el cos per minimitzar la resistència dins l'aigua.
És un bon sistema per als nedadors que hem començat tard, ja que t'ajuda a nedar amb més eficiència, sense tenir que tirar-te hores i hores a la piscina durant molts anys. Està clar que seguirem sent nedadors lents, però al menys acabarem menys cansats en un triatló o una travessia.
Aplicant-lo durant unes setmanes vaig aconseguir passar de 1'10'' a 1'/50m. Ja dic que son temps lentorros però per a mi és una millora notable.

A més de millorar el temps i cansar-te menys, també guanyes en l'elegància del teu estil. Podeu veure una mostra de com es neda en aquest vídeo:



A part del llibre hi ha publicats una sèrie de DVD's que el complementen molt bé. Crec que tots són en anglès. Els podeu trobar a l'eMule sense problema.

No hay comentarios: