domingo, 16 de noviembre de 2008

Camins de Rocacorba

Hi ha dos corriols de Rocacorba que quan els vaig fer amb la bici, vaig pensar que a peu hagués anat més ràpid, ja que són força accidentats i es fa molt dificil la ciclabilitat.
Un és el que puja des de Adri, senyalitzat amb les marques de PR-C, una ratlla blanca i una de groga. L'altre és el que voreja la riera desde Rocacorba a Canet.
I com que avui tocava anar a correr he aprofitat per unir els dos corriols i fer una sortida circular a Rocacorba desde Canet d'Adri.

He començat que encara no eren les 7, just quan comença a sortir el sol. El primer tram va pujant de forma suau, primer una mica d'asfalt i després per pista. Al cap d'uns quilòmetres ja comença el corriol, que és molt tapat i ple de fulles seques ara que estem a la tardor.


Les pujades són de bon fer, exceptuant algun petit tram que cal fer caminant i la part final, quan ens ajuntem al corriol que ve de Biert, que es molt dreta. Com a curiositat dir que en aquest últim tram estàn numerades les 15 curves que hi ha fins a dalt, amb el que tenim una bona referència del que ens queda.
Finalment, en aproximandament una horeta, arribo a Santa Maria de Rocacorba, tot just quan comencen a tocar els primers rajos de sol a la característica roca que dona nom a la zona.


D'aquí mateix, després de fer una paradeta per recuperar, agafo el corriol de descens que du fins al poble de Rocacorba. És força accidentat així que cal anar amb compte.
A partir del poble es fa un mica de pista fins agafar el corriol que va borejant la riera. És un camí força solitari i una mica brut en alguns punts, cosa que fa que les verdisses campin al seu aire i ens deixin les cames ben marcades. Tot i això, hi ha alguns racons que no tenen desperdici, com la balma:



o les gorgues i petits salts d'aigua que trobem ja arribant a Canet:


Finalment, quan encara no son les 9 i quart, arribo al restaurant La Sala, on aprofito per tornar-li a fer una foto a l'esglèsia del poble ara que es veu molt més be.


Distància: 18.9km
Desnivell positiu acumulat: 700m

Track:


Perfil:

No hay comentarios: