domingo, 14 de diciembre de 2008

El costat fosc de la muntanya


La revista TRAIL té publicat al seva web un article que et posa la pell de gallina, sobretot si ets aficionat a les curses de muntanya. En ell es relata la mort de dos corredors per hipotèrmia en una cursa feta aquest estiu a Alemanya.

Això ens recorda que la muntanya, tot i que a vegades no ho sembla, es pot tornar molt perillosa. Amb bones condicions tot és molt maco, però un gir inesperat del temps es pot convertir en un veritable infern. La popularització de les curses de muntanya els últims anys fa que sigui habitual veure corredors que pugen a gairebé 3000 metres només equipats amb una samarreta de tirants i uns pantalons curts, com si fessin una cursa per la ciutat. Aquí a Catalunya, és obligatori a les curses dur un paravent si hi ha males condicions, cosa que trobo perfectament justificable, tot i que hi ha gent que ho troben innecessari i molest.

Tanmateix, si una cursa s'anul·la per mal temps, tot i que no ens agradi, és sempre el mes assenyat. Per així evitar possibles tragèdies.

2 comentarios:

Joan Angelats dijo...

Vaja tela amb aquesta cursa. L'haurien hagut de suspendre! Em recorda que quan vam fer la cursa del Canigó vam pujar fins a 2600 metres, molt semblant a aquesta cursa. Es que s'ha de vigilar molt a la muntanya.

Josep Lluís dijo...

Totalment d'acord.

Aquest any han suspès la cursa de l'Olla de Núria precisament per això, just quan els primers arribaven al Puigmal.