sábado, 13 de diciembre de 2008

Joe Simpson


Joe Simpson és un alpinista anglès, famós per haver escrit el llibre "Touching the Void" (Tocando el Vacio), on va relatar una de les seves aventura als Andes sudamericans. Ell i el seu company Simon Yates van obrir una nova via a la cara oest del Siula Grande (6356m), però durant el descens va patir un accident i el retorn al camp base es va transformar en una veritable odissea, que relata de forma brillant en el llibre.

Posteriorment s'en va fer una pel·lícula que també va tenir molt d'èxit, obtenint nombrosos premis internacionals.

Anys després, Simpson va decidir deixar l'alpinisme. Com a colofó a la seva carrera se'n va a escalar la temible cara nord de l'Eiger, famosa i mortífera com poques. El procés que du a terme fins a prendre aquesta decisió, i l'escalada final, els va relatar en un nou llibre anomenat 'The Beckoning Silence' (La Llamada del Siléncio), que és igual o millor que l'anterior.
A mi em va agradar molt perquè fa una reflexió sobre el sentit d'escalar muntanyes i prendre riscos que vistos des de fora del món alpinístic semblen incomprensibles. A més, fa una repassada a la història de la cara nord de l'Eiger i un relat de l'ascensió simplement apassionants.

La idea d'escriure aquesta entrada al Blog m'ha vingut quan m'he assabentat que aquest últim llibre també l'han dut al cinema. Sense perdre ni un minut me descarregat la pel·lícula i li he fet un ràpid cop d'ull.
Sembla que s'han centrat molt en l'escalada a l'Eiger, passant per sobre de la resta del llibre, però igualment és de visió obligada per als amants de la muntanya.

Si teniu el C+ s'emetrà el dia 21, podeu consultar la programació aquí.

Pels que no en tingueu us deixo els enllaços de l'emule:
Tocando el Vacio
La Llamada del Silencio

No hay comentarios: