sábado, 13 de diciembre de 2008

Les Mines del Nen Jesús


Després d'un cap de setmana dedicat a les curses a peu, aquest dissabte tocava agafar la bici.
Pensant en quina ruta fer vaig veure un track d'uns corriols per la zona de Juià que tenien bona pinta, així que vaig fer-me un itinerari circular des de Girona, passant pel Puig Estela, Juià, Celrà i el Castell de Sant Miquel.

La pujada fins al Puig Estela és tota per pista, amb alguna pendent força exigent, però es fa sense massa problemes. A partí d'allí s'agafa un corriol molt entretingut que al principi baixa i després va planejant. Tot i tenir alguns trams força bruts, i d'altres on has de fer "slalom" amb els arbres,
és molt entretingut de fer, sense cap dificultat remarcable.
Un cop a Juià es gira cap a Celrà passant també en major part per corriol. Després s'agafa el camí fins a les Mines del Nen Jesús. Aquest és un indret que tenia pendent de visitar des de fa temps, ha estat tota una sorpresa passar-hi avui per que no ho tenia previst.

Les mines són de ferro i van estar operatives del 1892 al 1918. Juntament amb les Victoria són les més importants de la zona. L'ajuntament de Celrà ha dissenyat un recorregut per visitar-les, en podeu trobar la informació aquí.

Full informatiu:



Després de deixar les mines enrere es va pujant per corriol amunt fins a enllaçar amb la pista que va del Puig Estela al Castell de Sant Miquel. Te alguns trams força durs on s'ha de posar el peu a terra, ja que es molt difícil d'anar sobre la bici.
I un cop aquí ja he fet el el típic descens del castell a Girona.

Distància: 28.4 km
Desnivell positiu acumulat: 850 m
IBP: 90.48

Track:


Perfil:

No hay comentarios: