sábado, 6 de diciembre de 2008

XIV Marxa popular de Tordera


Després de molts anys avui he tornat a còrrer pel meu poble. Ha estat en la marxa popular que organitza el centre excursionista Miralles, del que vaig formar part en la meva infància.
Ha consistit en dos recorreguts, un de curt amb 10 km i un de llarg amb 19 km. Obviament he triat el llarg, que tampoc ho és tant! ;-)

Tot i que el cartell a l'entrada del poble anunciava la sortida a les 8:30, realment era a les 8:00, tal com van comunicar-me els organitzadors al preguntar'ls-hi si es feia la marxa aquest any. Això ha confòs a bastanta gent, tot i que tampoc és res greu ja que en les marxes tothom surt quan li sembla, independentment de l'horari establert.

Així que a les 7:30 m'he plantat al pavellò esportiu, on havia quedat amb en Joan, que m'he trobat fen-la petar amb en Pere, maratonià empedernit i a punt d'engaxar-se de mala manera a les curses de muntanya. A part d'ells també m'he trobat algun company de l'atletisme Girona i amics del poble, com en David, que fa moltes marxes juntament amb la Montse.

L'ambient abans de sortir era frescot, uns 6 graus segons els termòmetres. En principi pensava partir a l'hora oficial, però quan em disposo a escalfar una mica en Joan i en Pere em diuen que comencen a tirar. Com que m'havia de preparar el GPS surto una mica més tard, a les 7:53, sense calentar gens. Però com que no els perdo de vista entro en calor ràpidament per atrapar-los.

La marxa és principalment per pistes forestals, des del principi vaig tirant al meu ritme, mentre que els dos companys s'ho agafen amb més calma. El primer kilòmetre i mig es fa per suaus pendents i tot seguit comencen les fortes ràmpes que ens duen fins gairebé a dalt del Turò Gros de Miralles. Un cop allà passem una sèrie de tobogans per després baixar pràcticament 4 kilòmetres seguits.

Cap al kilòmetre 12 es torna a pujar durant uns 900 metres, per després ja anar planejant fins a l'arribada, travessant el bosc d'en Ricastell.

Tot i haver pujades fortes he fet tot el recorregut corrent, sense haver de caminar gens, arribant així amb un temps de 1h25m. Donat que la distància real era de 17km, surt una mitjana de 5'/km, prou be pel perfil de la marxa. Ara a veure com s'en resenten les cames demà, a la mitja de Mataró.

Destacar que el recorregut estava molt ben marcat, amb gent ajudant en els trencants conflictius, i que al final tots hem tingut botifarra, samarreta i begudes. Ens resum, molt bona nota a l'organització, tot i tenir mal calculada la distància i posar malament l'hora en el cartell a l'entrada del poble.

Distància: 17,04 km
Desnivell positiu acumulat: 520 m

Track:


Perfil:

Ah! per no perdre el costum, no he calibrat l'alçada del GPS abans de sortir, amb lo qual m'han sortit 50 metres menys de desnivell de pujada.

2 comentarios:

Joan Angelats dijo...

t'has deixat de dir que vas acabar segon!!! :-P

Jo si que vaig haver de caminar en les rampes més fortes. Es que no estic tant fort com tu!

Salut!

Josep Lluís dijo...

Ho vaig pagar car el diumenge això d'anar tan a sac!! Ahir tenia els bessons a punt d'explotar...